58. Moeilijke posities met rendement

Het zit niet altijd mee, om een positie op tafel onder controle te houden. Soms moet je aan de bak om uit de problemen te komen en met minder zorgen verder te kunnen spelen.

De invalshoek naar de tweede bal is in elke situatie 30 graden. De tweede bal ligt op de positie 6, 11, 16 of 21. De derde bal ligt ruim gepositioneerd in de hoek bij punt 41. De aanspeeldikte op de tweede bal blijft merendeels halfvol, uitgezonderd het aanspelen op de tweede bal op positie 6. Daar moeten we de aanspeelbal wat dikker aanspelen om die bal voldoende naar de eindpositie bij de derde bal te kunnen sturen.

Bij halfvol aanspelen op de tweede bal wordt er voldoende energie overgedragen om beide ballen te laten uitrollen naar de verzamelhoek. Bij dunner aanspelen verliest de aanspeelbal roltempo. Dit is een aardige studie om uit een zorgelijke situatie toch tot caramboleren te komen.

Met een beetje oefening en het opbouwen van ervaring kunnen deze situaties je spel verrijken. Veel plezier met het inoefenen van deze lastige aanvangsposities.

Met sportieve biljartgroet, Cas Juffermans