31. Dit wens je niemand toe

Natuurlijk komt dit niet voor in werkelijkheid, tot het wel zo is. Een onmogelijk situatie waar je iets mee aan moet. Het doet soms een beetje denken aan een cryptogram. Zie je maar te redden. Denk na, loop rond, denk na en maak er wat van. Wel bewust alles uit de kast halen.

Stel je voor dat het een van de beslissende caramboles is, in een zeer belangrijke partij. Porren en hopen op emmers geluk is voor evenveel mensen weggelegd, als de hoofdprijs in de loterij. De getekende situaties zijn echt niet om u te plagen. Het kan nog veel erger.

De tekening met de doorlopende lijn heeft twee mogelijkheden. Dun over de lange band en dan naar drie. Zelf geef ik de voorkeur aan iets dikker aanspelen en dan mogelijk zelfs nog een vorm van verzamelen bij de derde bal. Het lukt niet altijd in een keer kan ik u verzekeren. De aangeboden oplossingen zijn mogelijkheden. Een persoonlijke betere oplossing heeft de voorkeur boven bedenksels van anderen.

Wanneer je in een probleemsituatie gewerkt hebt aan een goede oplossing, binnen je technische mogelijkheden, dan verdient dat zeker de voorkeur. Zo ontwikkelt elke biljarter technische vaardigheden, die hem of haar beter liggen, dan de keuzes van andere spelers. Al spelend kom je al gauw tot de ontdekking waar je goed in bent. Benut die vaardigheden in je partij. Pak het voordeel waar het ligt. Laat je in een wedstrijd niet verleiden tot speelse fantasiestootjes, die je feitelijk voor het eerst uitprobeert. Met een beetje goede wil is er soms ook nog wat over te houden. Zo wordt je denken en harde werken dan nog extra beloond.

Erger je niet. Probeer het rustig uit en maak er het beste van. Als je de kop er bij houdt en beetje bij beetje de aanspeelhoek zoekt en het goede tempo op de stootbal plaatst, dan kon er wel eens iets heel moois op tafel zichtbaar worden. Veel plezier met deze draken van stootbeelden. Goed om je tegenstander last van maagzuur en hoofdpijn te bezorgen.

Cas Juffermans – Oegstgeest.

BiljarttrainingmetCas31a
BiljarttrainingmetCas31b