47. Je kunt er alle kanten mee op

Er zijn van die posities die je een onprettig gevoel geven. Het is lastig en veel houd je er niet aan over. Je kunt je ook vermannen en proberen deze studie als apart trainingsonderwerp uit te voeren.

Het maken van de carambole zal veelal wel lukken, denk ik. De zelfde positie gebruiken om de carambole op vier verschillende manieren te maken, is een ander hoofdstuk. Het gaat even niet om het overhouden, maar puur om het maken van de carambole, volgens de aangegeven rollijnen. Dan moet je technisch inzicht hebben in de aanspeeldikte en het te plaatsen effect op de stootbal. Dat kan best nog even tijd vragen, om er goed uit te komen.

Ik ben, traditie getrouw, in alle omstandigheden uitgegaan van halfvol aanspelen. Meer wil ik er nu nog niet over kwijt. Een mooier en duidelijker aanspeelpunt kun je niet vinden. Goed halfvol  leren aanspelen blijkt lastiger te zijn, dan menigeen denkt. Je kunt met een trainingspartner ook proberen, om als eerste alle vier de situaties foutloos in een keer uit te voeren.

Het spreekt vanzelf dat je de voorliggende speelsituatie ook kunt spiegelen, zodat de rechtshandige speler er wat makkelijker bij kan in de afstoot. De bijgevoegde speelinformatie moet dan even anders gelezen worden.

Veel plezier met deze leuke maar lastige klus.
Met hartelijke biljartgroet, Cas Juffermans

CasBT02