Instructeurs


Bij de biljartacademie zijn de volgende instructeurs actief

Cas Juffermans

Auteur van vijf instructieve biljartboeken. Cas speelt in het kaderteam van BV De Engel uit Lisse. Hij is verantwoordelijk voor de biljartzaal van het biljartcentrum in Oegstgeest. Voor lessen beschikbaar op afspraak.

Cas is bereikbaar onder tel. nr. 06-44891514 / e-mail casjuffermans@hotmail.com

Louis Opstal

Louis is al jaren een toonaangevende topper uit de Bollenstreek. Ook Louis speelt in het kaderteam van BV De Engel uit Lisse.

Een goede voorbereiding is het halve werk .. ook bij biljarten! Daarom is het bij iedere stoot nodig dat een goede voorbereiding ervoor zorgt dat op het moment van afstoten de concentratie optimaal is en de kans op caramboleren hiermee het grootst. In de lessen is er daarom volop aandacht voor allerlei typen stoten, zoals trekstoten, rolstoten, doorschietstoten, piqué, masseé, bandstoten, driebanders, losbanders, klotsstoten en ontmoetingsstoten. De aangeleerde aanpak is toepasbaar bij alle typen stoten (en spelsoorten !) en verhoogt daarmee het inzicht en, nog belangrijker, vooral het plezier in het biljarten !

Louis is op zaterdagmorgen beschikbaar. Hij is bereikbaar via 06-43149049 of e-mail louis.opstal@hccnet.nl

Peter Oskam

Peter speelt een kleine 20 jaar in de kadercompetitie, is sinds eind 2016 gediplomeerd KNBB instructeur en heeft een onderwijsachtergrond.  Bij het lesgeven komen niet alleen het verbeteren van techniek aan bod. Naast theoretische instructie komen er veel praktische speladviezen aan bod en daarmee vallen er al snel meerdere puzzelstukjes in elkaar. Veel aandacht voor bal 2: hoe “hou je die”, voor “slim spelen” en natuurlijk ook voor verschillende stootbeelden. Bij elkaar een garantie voor een gevarieerd lesaanbod.

Peter is gepensioneerd en heeft overdag tijd om les te geven en is bereikbaar op peteroskam@ziggo.nl of 06-41530847

Bob van Ingen Schenau

Bob heeft ruime ervaring in het lesgeven op het biljartgebied. Als kroegbaas met een biljart heeft hij gedurende een periode van 25 jaar zeer veel gasten kennis laten maken met het biljarten. Altijd in een ongedwongen sfeer waarbij gezelligheid voorop staat maar zoals u zult merken door zijn tips en ervaring u snel resultaat ziet.

Bob heeft zich naast het Libre spel gespecialiseerd in het Driebanden en Bandstoten. De spelsoorten waarbij veel creativiteit maar ook het vooruit denken erg belangrijk zijn.

Bob is bereikbaar via de mail met withuis@tiscali.nl of per telefoon op nummer 06-42507319.